fbpx

Kunst efterskole på Fyn

Vil du gerne gøre dine idéer til virkelighed? På Kunstlinjen kan du slippe kreativiteten løs og eksperimentere med forskellige kunstformer og udtryk.

Kunstlokalet summer altid af liv. Her kaster vi os over alt fra tegning til graffiti, skulpturer, keramik og tegneserier og udstiller løbende vores værker. Du kommer også til at få en fornemmelse af kunstens plads i verdenshistorien, når vi besøger museer og stiller skarpt på de store kunstnere.

Kast dig ud i det

Kunst handler om at eksperimentere. Om at kaste sig ud i noget nyt, lege med teknikker og kombinere genrer. Derfor kommer du også til at afprøve en masse forskellige kunstgenrer og -teknikker, så du kan finde frem til dit unikke udtryk.

I løbet af skoleåret arbejder vi f.eks. med klassiske kunstformer som tegning, maling og skulpturer, men også keramik, street art og tegneserier. Noget er planlagt på forhånd, men meget har du også selv indflydelse på.

Uanset om vi arbejder med decoupage eller sidder ved drejeskiven, vil du udvikle din kunstneriske sans. Målet er, at du fremstiller produkter, du er stolt af og har lyst til at vise frem – noget, du også kommer til, når vi løbende udstiller vores værker på skolen og afholder fernisering.

Bliv inspireret

En stor del af den kunstneriske proces er at finde inspiration – gennem andre kunstnere og ude i verden. Derfor tager vi på museumsbesøg og møder kunsten, ligesom vi også flytter undervisningen ud af klasselokalet og dekorerer skrotbiler og meget andet.

Når skolen tager på storbyrejse i efteråret, tager vi vandreskoene på og ser på street art, spændende arkitektur og går på opdagelse i storbyens skjulte sidegader. Vi besøger naturligvis også de store museer og smukke gallerier.

At samle inspiration er en svær øvelse – og det er faktisk ikke alle, der kan gå på museum og nyde oplevelsen. Gennem undervisningen lærer du at sætte pris på de store kunstnere og får indsigt i kunstens indflydelse på verden omkring dig.

Opdag glæden på kunstlinjen

Uanset om du er en spirende kunstner eller helt nybegynder, vil du opdage, at kunst kan noget helt unikt.
Der er en særlig stemning, når du sidder i kunstlokalet omgivet af dine holdkammerater og fordyber dig i dit eget projekt.

Hvis du har store ambitioner, er der også mulighed for, at du kan deltage i DM i tegning eller komme i
praktik på ARKEN Museum for Moderne Kunst i forbindelse med linjefaget.

Oplev kunstlinjen