fbpx

Valgfag

Vi har et stort udvalg af valgfag

På NFE har vi nogle valgfag – eksempler på dem ser du på denne side. Disse beskrivelser må dog tages med forbehold, da valgfag oprettes og nedlægges med jævne mellemrum. Der vælges for et halvt år ad gangen.

Prøveforberedende valgfag: Tysk og Fysik

Disse fag vælges – bindende – for hele året.

Se vores valgfag herunder

Judo

Judo er en kampsport for alle. Judo er udtryk for mental og fysisk styrke, det handler om selvdiciplin og skoling. Her er ingen slag og spark, men du lærer at kaste din modstander uden at gøre skade – til gengæld vinder du point. Skolen har et samarbejde med DJU (dansk judoforbund) og den lokale klub. Trænerne er højt rangerede.

rytmisk kor

Alle er velkomne – alle kan være med. Rytmisk kor er for dem, der gerne vil synge, og synge noget, der swinger. Vi skal blandt andet have styr på samklang og på at blive bedre individuelt til at synge.

badminton

Hvis du vælger en times ugentlig badminton, vil du blive præsenteret for de grundlæggende slag i spillet. Du vil lære forskellige serveformer, og du vil få gennemgået reglerne. Men du vil først og fremmest få spillet badminton en stor del af tiden. Valgfaget badminton er for alle uanset niveau. Der kræves kun, at du er aktiv og har lyst og vilje til at få noget ud af det. Det er en god idé at medbringe egen ketsjer, så du også kan få spillet i fritiden.

yoga

Yoga er en blanding af afspænding og udstrækning. Timen er helligt at komme ovenpå efter en uge med fodbold, gymnastik og anden aktivitet. Vi arbejder med at få musklerne til at slappe af, smidighed og skadeforebyggelse.

sketchup

Arbejde med modellering i programmet Sketchup. Du kommer til at lave komplekse 3D modeller – og måske lærer du at drikke kaffe. Du skal bruge din egen computer og medbring gerne mus … det gør arbejdet meget lettere!

formning

Et valgfag for de kreative

Vi arbejder med forskellige materialer og teknikker, som ikke nødvendigvis kræver, at man kan tegne.

Vi arbejder f.eks. med: ler, decoupage, papmaché, gips, akvarel, laver collage, filter småting, klipper julekort, støber sæbe. Selvfølgelig er der også mulighed for at tegne og male.

Guitar – begynder

Her kan du få lært at spille guitar – jo mere du øver, jo bedre bli’r du! Det er bedst, hvis du har din egen guitar.

accessories

Man står da altid og mangler noget særligt for lige at sætte det ekstra pift på outfitet.

Design smykker, tasker og andre accessories – det er kun din fantasi, der sætter grænsen.

volleyball

Måske har du prøvet det før – måske har du ikke. Uanset hvor god eller dårlig, du synes, du er, vil du med garanti blive bedre til volley, hvis du melder dig til det. Vi vil arbejde mest med teknikken omkring grundslagene; baggeslag og fingerslag. Men vi vil naturligvis også arbejde med serv, blokade, smash og forskellige redningsslag. Desuden vil vi komme ind på spillets regler og arbejde med forskellige opstillinger.

cykelcross

Cykelcross er for dig, der elsker at køre på mountainbike. På vores nyetablerede bane giver vi den fuld gas, imens vi justerer og finpudser teknikken og gearingen, så vi får det mest optimale kørsel. Vejret er altid med os, og du kan med sikkerhed bliver mudret godt til, når først du skal igennem de forskellige pumptracks, drops og stejle opkørsler. Når vi først har lært at køre banen på optimal vis, skal vi ud at prøve kræfter med andre baner Fyn. Cykelcross er for alle niveauer, og det eneste, det kræver, er, at du medbringer en MTB.

rytmisk gymnastik

Vi planlægger gymnastikaktiviter for børnehold

  • og vi får børnehaveklassen på besøg og laver aktiviteter for dem i hallen.

Vi prøver vidt forskellige udtryksmåder inden for gymnastik, dans og rytme

  • meget traditionel gymnastik/mere jaszzpræget gymnastik/funk
  • kreativ dans/dramadans/hiphop/improvisation
  • og hvordan kan kampsport bruges i rytmisk gymnastik?

Vi arbejder med koreografi til serier og seriesekvenser

Sammen bestemmer vi, hvad vi vil træne til opvisningsprogrammet, og hvad vi bare skal prøve af og træne for sjov.

musik – begyndersamspil

Er du interesseret i musik og vil gerne selv kunne spille, så meld dig på begyndersamspil. Her får du lært guitar/klaver akkorder/trommerytmer – og meget snart vil vi få fed musik frem.

hip hop/house

Hiphop/House er to af stilarter af street danse typer. Vi arbejder med forskellen mellem hiphop og house.

Faget er for alle, der har lyst. Vi skal være mega swag og have lynhurtige fødder. I Hiphop/house arbejder vi også med sekvenser, som f.eks. kan bruges i opvisning.

Vi ses på dansegulvet!

fitness-boksning

Vi træner vores kondition ved hjælp af bokseteknikker og øvelser. Igennem træningen vil vi nå styrketræning, pulstræning, slag- og sparketeknikker, udholdenhedsøvelser og makkerøvelser, hvor vi øver på slag. Målet er at vise, hvor effektivt man kan træne, mens det er sjovt.