Valgfag

På NFE har vi nogle valgfag, et udpluk af dem ser du på denne side. Disse beskrivelser må dog tages med forbehold, da valgfag oprettes og nedlægges med jævne mellemrum. Der vælges for et halv år.

Prøveforberedende valgfag: Tysk og Fysik og Cambridge

Disse fag vælges, bindende, for hele året.

JUDO

Judo er en kampsport for alle. Judo er udtryk for mental og fysisk styrke, det handler om selvdiciplin og skoling. Her er ingen slag og spark, men du lærer at kaste din modstander, uden at gøre skade - til gengæld vinder du point . Skolen har et samarbejde med DJU( dansk judoforbund) og den lokale klub. Trænerne er højt rangerede.

VOLLEYBALL

Måske har du prøvet det før – måske har du ikke.Uanset hvor god eller dårlig du synes du er, vil du med garanti blive bedre til volley, hvis du melder dig til det. Vi vil arbejde mest med teknikken omkring grundslagene; baggeslag og fingerslag. Men vi vil naturligvis også arbejde med serv, blokade, smash og forskellige redningsslag. Desuden vil vi komme ind på spillets regler og arbejde med forskellige opstillinger.

RYTMISK KOR

Alle er velkomne, alle kan være med. Rytmisk kor er for dem der gerne vil synge, og synge noget der swinger. Vi skal blandt andet have styr på samklang og på at blive bedre individuelt til at synge.

BADMINTON

Hvis du vælger een times ugentlig badminton, vil du blive præsenteret for de grundlæggende slag i spillet. Du vil lære forskellige serveformer og du vil få gennemgået reglerne. Men du vil først og fremmest få spillet badminton en stor del af tiden. Valgfaget badminton er for alle uanset niveau. Der kræves kun, at du er aktiv og har lyst og vilje til at få noget ud af det. Det er en god idé at medbringe egen ketjer, så du også kan få spillet i fritiden.

PARKOUR

Har du lyst til at springe rundt - og vel at mærke ikke kun på gulvet, så er parkour måske lige noget for dig.

Balance, styrke og koordination er grundlaget for al bevægelse. Gennem træning lærer du dine fysiske såvel som psykiske grænser at kende, og hvordan du kan få udnyttet dit kreative potentiale.

YOGA

Yoga er en blanding af, afspænding og udstrækning. Timen er helligt at komme ovenpå efter en uge med fodbold, gymnastik og anden aktivitet. Vi arbejder med at få musklerne til at slappe af, smidighed og skadeforebyggelse.

RYTMISK GYMNASTIK

Vi planlægger gymnastikaktiviter for børnehold

  • og vi får børnehaveklassen på besøg og laver aktiviteter for dem i hallen.

Vi prøver vidt forskellige udtryksmåder inden for gymnastik, dans og rytme

  • meget traditionel gymnastik / mere jaszzpræget gymnastik / funk
  • kreativ dans / dramadans / hiphop / improvisation
  • og hvordan kan kampsport bruges i rytmisk gymnastik??

Vi arbejder med koreografi til serier og seriesekvenser

Sammen bestemmer vi, hvad vi vil træne til opvisningsprogrammet, og hvad vi bare skal prøve af og træne for sjov.

SKETCHUP

Arbejde med modellering i programmet Sketchup. Du kommer til at lave komplekse 3D modeller og måske endda lærer at drikke kaffe ;-) Du skal bruge din egen computer, og medbring gerne mus....det gør arbejdet meget lettere.

Valgfag.jpg

FORMNING

  • Et valgfag for de kreative

Vi arbejder med forskellige materialer og teknikker, som ikke nødvendigvis kræver, at man kan tegne.

Vi arbejder fx med: ler, decoupage, papmaché, gips, akvarel, laver collage, filter småting, klipper julekort, støber sæbe. Selvfølgelig er der også mulighed for at tegne og male :)

MUSIK BEGYNDER SAMSPIL

Er du interesseret i musik og vil gerne selv kunne spille, så meld dig på begynder samspil. Her får du lært guitar / klaver akkorder/trommerytmer - og meget snart vil vi få fed musik frem.

GUITAR BEGYNDER

Her kan du få lært at spille guitar - jo mere du øver, jo bedre blir du! Det er bedst hvis du har din egen guitar.

ASSESORIES

Man står da altid og mangler noget særligt for lige at sætte det ekstra pift på outfitet.

Design smykker, tasker og andre assesories, det er kun din fantasi der sætter grænsen.

HIPHOP/HOUSE

Hiphop/House er to af stilarter af street danse typer. Vi arbejder med forskellen mellem hiphop og house.

Faget er for alle der har lyst. Vi skal være mega swag og have lynhurtige fødder. I Hiphop/house arbejder vi også med sekvenser, som f.eks. kan bruges i opvisning.

Vi ses på dansegulvet!

HØJ PULS

HøjPuls er et valgfag for dem der kan lide at presse kroppen helt ud til grænsen. I en kombination af styrke- og udholdenhedstræning, presser vi kroppen til det yderste. Så er intervalløb, boksning, trappetræning, og styrkeøvelser noget som du tør kaster dig ud i, så lover vi at du bliver udfordret fysisk og mentalt. HøjPuls - du bliver mærket af det!.