fbpx

Mad og sundhed

Det er vigtigt for os, at eleverne får tilbudt sund og varieret kost, da det kræver masser af energi at gå på Nordfyns Efterskole.

Se skolens kostpolitik nedenunder.

SKOLENS KOSTPOLITIK

På Nordfyns Efterskole serverer vi en varieret, fedtfattig og ernæringsmæssig rigtig kost. Den passer til vores målgruppe, som er unge mellem 14 og 18 år, der er fysisk aktive.

Vores elever inddrages i køkkenarbejdet en uge af deres skoleophold, hvor de sammen med de 3 køkkenansatte er med til at tilberede maden i den pågældende uge, samt deltager i forefaldende arbejde.

Vi har en kasse, hvor vi modtager ” ris/ros” og menuforslag. Vi tilstræber at give vores elever sunde kostvaner, som forhåbentlig vil følge dem senere i livet.

Vi følger de 8 kostråd, så…

.01

Vi tilbyder meget groft brød og gryn

.02

Vi tilbyder frugt og mange grøntsager hver dag

.03

Vi tilbyder kartofler, ris eller pasta hver dag

.04

Vi tilbyder fisk eller fiskepålæg flere gange om ugen

.05

Bruger mælkeprodukter og ost med lavt fedtindhold

.06

Vælger kød og pålæg med lavt fedtindhold

.07

Vi steger i olie og bruger kun lidt smør og margarine

.08

Sparer på sukker og salt

Derudover tilbereder vi vores mad ud fra gode, sunde og friske råvarer.

Vi bruger hovedsageligt kød fra dyr, der har haft gode velfærdsbetingelser under deres opvækst.

Vi bager det meste af vores brød.

Vi serverer årstidsbestemt mad, festmad til festlige lejligheder,

og selvfølgelig er der forskel på hverdags- og weekendmad.

Til højtiderne serveres den mad, der er tradition for.

Ugens måltider

Der bliver serveret 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider hver dag.

Morgenmad:

Havregrød eller øllebrød, havregryn, cornflakes, hjemmelavet mysli og ymerdrys, mælk, A38, rugbrød og grovbrød, smør, ost og marmelade, æble- og appelsinjuice, kaffe og te.

Gulerødder og frugt

 

Formiddagsforfriskning:

Rugbrød med pålæg og ost. Vand og te/kaffe. Desuden frisk frugt.

 

Middagsmad:

Varm mad med salat eller andet grønt.

Eftermiddagsforfriskning:

Frugt, brød og vand.

 

Aftensmad:

Rugbrød og grovbrød, pålæg, æg, fisk, salatbar, lun ret og vand.

 

Aftenforfriskning:

Grovboller, te og kaffe.

En gang om ugen serveres kage. 

 

Se smileyrapport