fbpx
Musical på Nordfyns Efterskole 2022

14-10-2024

TV2 Fyn på besøg på Nordfyns Efterskole – sætter fokus på udbredt problem

Sidst på aftenen efter Efterskolernes Dag havde vi fornemt besøg.

Her kiggede TV2 Fyn nemlig forbi for at snakke med både vores elever, besøgende familier og vores forstander, Mogens, om den tendens, mange skoler oplever for tiden. Det er nemlig meget udbredt, at kommende elever er ude i bedre og bedre tid, når det kommer til at tilmelde sig en efterskole.

Her satte TV2 Fyn især fokus på det øgede pres, kommende elever og deres familier føler, hvis de skal være sikre på at vælge den helt rigtige skole til deres barn. Når først nogle familier er tidligere ud, skaber det nemlig en vandfaldseffekt. Og pludselig kan andre familier føle, at de er pressede til at skrive sig op til flere skoler i god tid – blot for at være sikker.

 

Har vi en venteliste eller ej?

Som skole er udfordringen, at det bliver svært at vide, hvor mange der står på ventelisten, der egentlig er skrevet op af interesse for skolen. Og hvor mange der er skrevet op som 3., 4. eller måske 5. prioritet.

“Som efterskole er vi udfordret på det, når man står skrevet op til flere efterskoler. På et tidspunkt nærmer vi os, hvor skoleåret starter, og så har vi lige pludselig stort frafald. Vores ventelister, som vi egentlig har et stort antal på, har vi pludselig ikke elever at kunne tage af længere,” siger Mogens i et interview med TV2 Fyns reporter.

Udfordringer er også, at mange familier glemmer at melde ud, når de er blevet klogere på, hvor barnet skal gå. “Man er simpelthen skrevet op på for mange efterskoler, og man glemmer at være i dialog med den efterskole, man fravælger. Man får ikke meldt sig fra de her ventelister,” fortsætter Mogens.

 

Vi siger mange tak til TV2 Fyn for at sætte fokus på den her udfordring, både efterskoler og familier står med lige nu. Og for at komme på besøg på netop Nordfyns Efterskole på den store dag.

 

Læs flere nyheder

Et brag af en gallafest

Kønne kjoler, skarpe smokings, snehvide sneaks – og højt humør! Der har endnu engang været Galla på Nordfyns Efterskole, og det blev et brag af en...
Se mere

Skitur til Østrig

Hele skolen var på skitur I uge 14 var hele skolen på skitur til Neukirchen, Østrig.   For mange var det første gang på ski … men på trods af dette...
Se mere